Waarom fit blijven ook nu belangrijk isHet zijn ongekende tijden! De COVID-19-pandemie heeft ons dagelijks leven ineens veranderd. En gezond en fit blijven is nu belangrijker dan ooit. Dan kan een uitdaging zijn nu alle sportscholen gesloten zijn en ook collectief sporten uit den boze is. Daarom vroegen wij twee van onze ambassadeurs en topsporters naar hun ervaringen om jou te motiveren en te inspireren om ondanks alle maatregelen toch gezond en fit te blijven. Autocoureur Loek Hartog houdt zich normaal gesproken aan een strak schema. “Kickboxen en zwemmen, dat zit er nu even niet in.” Maar hij probeert ook de voordelen van de situatie in te zien. “Er is een mooie gelegenheid ontstaan om de natuur te verkennen en daar leuke intervaltrainingen te doen. Plus: het is ook wel een leuke uitdaging om dit op een nieuwe manier aan te pakken!

"Het komt nu aan op discipline en creativiteit."

Ook Xavier Mous, doelman van PEC Zwolle, zoekt de natuur op en loopt hard in het park. Maar ook thuis doet hij veel oefeningen. “Het is wel wat behelpen en het komt absoluut aan op discipline en creativiteit, maar met een goede wil kom je heel ver!


Beide zijn het erover eens dat in beweging blijven belangrijk is. Xavier: “Het is belangrijk om fit te blijven, zodat je straks ook gewoon weer maximaal kunt sporten. En je moet je energie natuurlijk ook kwijt kunnen. Sport is een uitlaatklep en in deze tijden tackel je gelijk de verveling.” Ook voor Loek geldt dat hij fit wil blijven om zo alsnog zijn doelen later dit jaar te kunnen halen.


Tips voor ouders met kinderen

Wij vroegen Xavier en Loek ook naar een goede tip voor ouders met kinderen.


Loek: “Organiseer een mini-bootcamp of andere leuke opdracht in de woonkamer of in de tuin. Het is lekker om even niet aan het nieuws te denken en samen met de familie te genieten. Plezier hebben levert ook al een mooie bijdrage aan je gezondheid.


Xavier: “Op een veldje een balletje trappen of spelletjes doen, is een goede manier om in beweging te blijven en leuke dingen te doen. Het wordt wel steeds lastiger, omdat alle maatregelen absoluut moeten worden nageleefd. Maar er zijn genoeg spelletjes of oefeningen waarbij je voldoende afstand van elkaar kunt houden. Doe dit wel op een rustige plek en met niet meer dan 3 personen.⁣


Heb jij een leuke tip voor ons om ondanks deze bijzondere tijden toch in beweging te blijven? Laat het ons weten!

57 views0 comments
IT4KIDS
Site links

Donate your used hardware and give children a sustainable sports opportunity.

Newsletter
Contact

Email: info@it4kids.com

Phone number: +31 (0)71-8001532

  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

Postal address:
Javaweg 2 

2202 BA Noordwijk

The Netherlands

Visiting address:

Javaweg 2 

2202 BA Noordwijk

The Netherlands

IBAN: NL79INGB0651984971

SWIFT/BIC: INGBNL2A

ANBI 

RSIN: 851564860

CoC (KvK): 55099246

Sign up for the IT4Kids Newsletter. Sign up here.